
Grillsäsongen är äntligen här! Grillad korv med bröd, marinerade köttbitar, grillad kyckling, och grillad fisk i foliepaket … Börjar det vattnas i munnen? Det gör det sannerligen på mig! Nu under semestern så har vi två grillfester hemma i trädgården planerade, och fler lär det bli. I princip kan man ju grilla allt, men kan man även grilla efterrätten?
All efterrätt behöver inte vara bakat och med grädde, det går faktiskt att grilla sin efterrätt också! Till en viss gräns förstås. Men för er som har svårt att komma på vad ni ska servera som efterrätt till grillfesten i sommar så kommer här 5 tips på efterrätter till grillat:
- Grillad kladdkaka. Ja, du läste rätt, grillad kladdkaka. Kladdkakan kan dessutom bakas på grillen under tiden som ni äter huvudrätten, vilket är väldigt smidigt. Och glöm inte grädden! (Tips! Använd gräddsifon för bästa resultat på grädden.)
- Grillad ananas med kokos- och limeströssel. Himmelskt gott och så lyxigt! Passar utmärkt ihop med glass.
- Grillad ananas med glass och lönnsirap. Ännu mer ananas, för vem älskar inte ananas? Detta ihop med lönnsirap och glass blir underbart gott!
- Spett med grillad vattenmelon och jordgubbar. Kanske lite otippat att grilla vattenmelon och jordgubbar, men detta är ett perfekt sätt att nyttja eftervärmen på. Dessa spett ihop med mangoglass blir fantastiskt gott!
- Grillad trifle med bär och färskostkräm. En trifle är en mjuk kaka som äts ihop med antingen mousse eller grädde som varvas med bär – en riktigt fräsch sommardessert! Både moussen och grädden går att göra med en gräddsifon.
Ni kanske lade märke till att jag nämnde gräddsifon här, men det är för att jag nyss fick tag i billiga gräddpatroner och såg detta som ett ypperligt tillfälle att använda gräddsifonen! Då undrar ni, vart kan man köpa gräddpatroner? Det är bara att beställa hem – enkelt! Och har ni ingen gräddsifon så rekommenderar jag att införskaffa en sådan, eller önska sig i julklapp (det gjorde jag).